Vissza a hírekhez

Budapest GP- Sakksarok

Sikeres GP versenyt tudhat maga mögött a Sakksarok Oktatási Stúdió. A több párhuzamosan zajló egyéb versenyek mellett is kiemelt érdeklődés övezte a tornát, 83 versenyző vett részt a VII. kerület legnagyobb sakk gyermekversenyén. A verseny a budapesti sakkszövetség elnökének Révész Máriusznak köszöntője, valamint a kerület alpolgármesterének Dr. Vető Mariettának megnyitó beszéde után indult.

 

Négy csoportban versenyeztek a gyerekek. A legkisebbeknél 100%-os teljesítménnyel, 7 győzelemmel a Sakksarok – Kőbánya SC versenyzője Móricz Kármen végzett az első helyen. A fiatal versenyző életet legnagyobb sikerét érte el. Bő fél éve komolyan versenyzik, ennek már látszata is van, sőt a tornát megelőzően bejutott a diákolimpia országos döntőjébe, egyéniben és csapatban is. Nagy ígéret, aki élvezi a játékot, és minden táblánál eltöltött időt.

 

A 2. korcsoportban 35 versenyző mérte össze tudását, ahol Czimbalmos Gábor hatalmas hajrát kivágva érte be az első helyre. Gábor a Reac SE sakkiskola versenyzője. Az egyesület sakkszakosztálya repülőrajtot vett, néhány éve még nem volt utánpótlás nevelésre épülő sakkszakosztálya az egyesületnek, azonban Mihály Zoltán vezetésével ma már mindenki ismeri és elismeri az elvégzett munkát. A budapesti ifjúsági csapatbajnokságban is előkelő helyen áll csapata.

 

A „c” csoportban szintén Reac versenyző győzött, méghozzá mind a hét partiját megnyerve. Békási Zsolt már a felnőttek között is versenyez, egyesületében a Budapest I. osztályban tapasztalja a hosszú játszmákat. A sakksarok Hajdu Zsolt harmadik helyének, bronzérmének örülhetett, amit megérdemelten vett át.

 

A legnagyobbak között Baranyi Róbert győzött, 5.5 ponttal. Itt volt a legnehezebb megszerezni az első helyet, nagyon szoros volt a befutó. versenyzőnk Móricz Aurél szintén harmadik helye azért kimagasló, mert a későbbi győztes egy korábbi fordulóban megverte. A körbeverések után így is a dobogón végzett.

 

Krizsány László

Az oldal tetejére
Print